Postat de mihneadragomir pe 14 ianuarie 2011 în Fără categorie

Domnul şi Salvatorul nostru a fost un cu totul altfel de rege decât îşi imaginau cei din poporul Său că ar urma să fie. Cu toată umilitatea în care a trăit încă de la venirea Sa în lume, regalitatea Sa a fost foarte autentică. Cristos – cel uns – a fost, este şi va fi rege. El este rege nu numai în Cer („împărăţia Mea nu este din lumea aceasta”). În Cer El domneşte deja, în mod absolut şi de la începuturi. El este şi rege pe pământ, iar această regalitate a Sa pe pământ se manifestă în trei niveluri: în inima noastră, în Biserică şi în lume. Pentru ca Isus să domnească în mod vizibil în lume se roagă întreaga Biserică. Aceasta spunem prin cererea de la Rugăciunea Domnească: „precum în Cer, aşa şi pe pământ”. Pentru ca toate să fie restaurate în El ne rugăm şi la Doxologie, când spunem „precum era la început, acum şi pururea şi în vecii vecilor”. „OMNIA RESTAURARE IN CHRISTO” duce, în mod necesar, la încoronarea vizibilă a lui Cristos ca rege al lumii. În această privinţă, avem nu numai o simplă speranţă, un sentiment de optimism, ci avem certitudinea absolută a credinţei. El va fi rege, chiar dacă va domni, în mod vizibil, abia la sfârşit. Până atunci, regalitatea Sa este ferenda („în construcţie”) şi suntem chemaţi toţi supuşii Săi să lucrăm la construcţia aceasta.

„Va domni” este chiar titlul noului meu blog. Îmbrăcat în haine noi, mutat în casă nouă, vechiul „Omnia restaurare in Christo” îşi încheie, astăzi, ciclul. Fie ca „Omnia…” să se asemene seminţei despre care vorbea Regele nostru, fie ca să rodească tot mai mult în noul blog, în „va domni”.
De astăzi, continuarea aici.

2 comentarii la “El va domni”

Pentru a schimba imaginea de la avatar, accesează site-ul gravatar.com.
  1. zina ciceklic spune:

    Vatikan će vladati kao zastupnik Krista, i to je danas Globalizacija.

Adaugă un comentariu

Poţi folosi aceste tag-uri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>